Menu

Acı Bademli Yıldız Kek


Malzemeler
1 paket margarin
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
Yarım su bardğı süt
2 su bardağı un
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı dövülmüş Acı badem
Tarif

Meyveli Pasta



Malzemeler
4 kişilik pasta için
2 yumurta
1 kahve fincanı şeker
1 çay bardağı tepeleme un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket krem şanti
1 paket pasta kreması
İstenilen meyveler
Tarif

Simit Poğaça



Malzemeler
2,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için
2 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bolca susam (susamın beyaz kalma ihtimaline karşı ben susamı biraz kavurdum)
Tarif

Vişne Soslu Muhallebi


Malzemeler
1 kg. süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket damlasakızı
Vişne sosu:
1 su bardağı vişne suyu (ben vişne reçeli kullandım, sulandırıp)
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Tarif

Torpil



Malzemeler
5 yaprak milföy hamuru
İç kreması için
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı buğday nişastası
5-6 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
Üzerine bol pudra şekeri ve ağız kısmı için ince çekilmiş ceviz veya fındık.
Tarif
Milföyler oda ısısına gelince merdane ile biraz açılır.
Daha sonra birer parmak kalınlığında kesilir.
Huninin üzerine aliminyum folya sarılır.
Hamurda folyonun üzerine uçları birbirine değecek şekilde sarılır ve folyoyla birlikte yağlanmış fırın tepsisine sıralanarak, 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir. Piştikten sonra folyolar çok rahat çıkıyor.
İç kreması için:
Margarin hariç tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
Kaynadıktan sonra içine margarin koyulup, margarin eriyene kadar karıştırmaya devam edilir ve oda ısısına gelene kadar arada bir karıştırılır.
Daha sonra buzdolabında yaklaşık 2 saat soğumaya bırakılır.
Son olarak muhallebimiz tatlı kaşığı yada krema torbasıyla küllahların içine doldurulur, ağzı cevize bulanarak üzerine pudra şekeri serpilir.

Sürpriz Kurabiye


Malzemeler
1 paket margarin
2-2,5 yemek kaşığı yoğurt
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç malzemesi
1 paket çikolata sosu (süt miktarı 1 bardak azaltılarak pişirilir)
Süslemek için
1 paket bitter çikolata
1 paket beyaz çikolata
Biraz ceviz yada fındık kırığı
Tarif
Tüm hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur ve kulak memesi yumşaklığında bir hamur hazırlanır.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarakavuç içinde bastırılır.
İçne 1 tatlı kaşığı çikolata sosu koyulur ve hamur yavaşça kapatılır ve kapatılan ter altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye sıralanır.
170 derecede yaklaşık 20 dk bayaz olarak pişirilir.
Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolatalara üst tarafı batırılır ve zıt renk çikolata ile yağlı kağıttan küllah yapılarak süslenir yada ceviz, fındık kırığına batırılır.

Mercimek Köftesi


Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 litre su
2 su bardağı ince bulgur
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
dilediğiniz miktarda pulbiber
1 çay bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
marul veya roka
Tarif
su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun.
tencerenin kapağını aralık bırakın. M
ercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın.
2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın.
üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın.
kabın üzerini hava almayacak şekilde kapatın
mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin.
Bu arada kuru soğanları yemeklik doğrayarak bir tavaya alın.
bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün.
Biber salçasını ve domates salçasını ekleyin.
Karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın.
son olarakra 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin.
tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.
Yeşil soğanı yıkayıp doğrayın.
Maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın.
Bunları bir kenara koyun.
Derin kaptaki karışımınıza tuzu ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun.
yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin.
2-3 dakika daha yoğurun.
harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin.
Servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.

Haşhaşli Rulo Çörek


Malzemeler
1 paket margarin
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta (sarısı üzerine )
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine sürmek için yağlı çekilmiş haşhaş
Tarif
Maya, ılık süt ve şeker içinde eritildikten sonra margarin tuz ve yumurta akıyla bir süre karıştırılır.
Üzerine azar azar elenmiş un ilave edilerek yoğrulmaya başlanır.
Hamur biraz ele yapışan bir kıvamda olunca un eklenme bırakılır.
Hamurdan bir avuç büyüklüğünde koparılır, tezgaha un serpilerek kare şeklinde açılır.
Hamurun üzerine haşhaş sürülerek hamur rulo şeklinde katlanır.
Kalan diğer hamurda aynı şekilde yapılarak yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır.
Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra önceden ısıtılmamış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Pişen çöreklerimiz biraz soğuduktan sonra 3 parmak kalınlığında verev kestikten sonra servis yapalır.

Sevgililer Günü Pastasi


Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Ara kreması
Kakaolu pasta kreması ve 2 tane muz
Üst kreması 2 paket krem şanti, gıda boyası ve nar
Tarif
Yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozu karıştırılarak yağlanmış kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derecede pişirilir.
Kek soğuduktan sonra ikiye bölünerek her kat süt ile biraz ıslatılır.
Pasta kreması ve krem şanti üzerindeki tarife göre hazırlanır.
Araya pasta kreması sürülerek istenilen her hangi bir meyve sıralanır.
Üst kat kapatılarak krem şanti sürülür.
Diğer paket krem şantiye çok az gıda boyası eklenir ve istenilen şekilde süslendikten sonra servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Çikolatanin Aşki


Malzemeler
1 paket margarin (oda ısısında )
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta
2 su bardağı nişasta
1,5 su bardağı pudra şekeri
4-5 su bardağı un
1 paket vaniya
Üzeri için
2 paket eritilmiş çikolata
Tarif
Margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve nişasta mikser ile krema kıvamına gelinceye dek çırpılır.
Daha sonra vanilya eklenir.
Mikserle çırpma işlemi sona erince un yavaş yavaş hamura yedirilir ve bir yandan el ile yoğrulur.
Hamur kıvamı kulak memesinden biraz daha sert olmalıdır.
O yüzden un miktarını hamurunuzun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
Hamur hazır olduktan sonra istenilen kurabiye kalıplarıyla kesilir, süslemesi yapılır. önceden ısıtılmış 170 derecede 12-15 dk. kadar beyaz olarak pişirilir.
Fırından çıkınca yumşak olabilir durdukça sertleşecektir.
Hamurumuzun şekli bozulmaması için kabartma tozu kullanmıyoruz.
Kurabiyeler soğuduktan sonra bir kenarını çikolata çikolataya batır.

Sevgililer Günü Pastasi


Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
150 gr margarin
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nescafe
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 su bardağı un
Ara kreması için;
1 kilo süt
6 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
1 pk vanilya
kekin üzerini ıslamak
için kakaolu ılık süt
şeker hamuru için
450gr marshmallow
küçük doğranmış
4 yemek kasigi su
900gr pudra sekeri
bir cimdik tuz
Tarif
m.dalgada Marshmallowları erittikten sonra su ve tuzu ekleriz
önce şekerin yarısı daha sonra yavaş yavaş şeker ilavesi ile hamurumuzu yoğuruz. kekin malzemelerini çırparız,
keki170dereceli fırın ısısında pişiririz,
kek pişerken muhallebimizi hazırlarız
yavaş ateşte ağır ağır pişiririz,
muhallebimiz hazırlanınca mikser yardımı ile hızlı devirde çırparız.
fırından çıkarmış olduğumuz dinlenmiş olan kekimizi ortadan ikiye keseriz
ara kremamız soğumadan kekimizin ortasına koyar diğer parçayı üstüne kapatırız,
en üstünede ılık kakaolu sütümüzden gezdiririz.
daha sonra önceden hazırladığımız şeker hamurumuzu istediğimiz şekilde pastamızı kaplarız.

Balparmak


Malzemeler
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yaklaşık 1 su baradağı irmik
Şerbet için
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Tarif
Hamurumuza başlamadan önce su ve şeker özleşene kadar kaynatılır.
Soğuması için bir kenara alınır.
Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamura ister parmak şeklinde isterseniz benim yaptığım gibi şekil verdikten sonra eller yağlanıp eldeki yağın hamura geçmesi sağlanır.
Daha sonra hamurumuz, bir tabağın içine koyulmuş irmiğe her tarafı bulanarak yağlanmı fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır.
Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
Pembeleşmeye başlayınca hemen fırından alın çünkü çok çabuk kararan bir yapısı var. Hamur fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet dökülür.

Kabak Tatlısı


Malzemeler
3 dilim kabak
2 fincan şeker
1çay bardağı su
süsleme için:
hindistan cevizi
Tarif
kabak dilimlerini 1parmak kalınlığında doğrayıp tencereye dizin.
üzerine şekeri serpip 1saat dinlendirin.
suyu ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
soğuduktan sonra hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın.

Findikli Kurabiye


Malzemeler
2 yumurta (birinin akını ayırın)
250 gr tereyağı yada margarin
4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
3 yemek kaşığı süt
1,5 su bardağı şeker
1 pkt kabartma tozu
1 su bardağı rondodan geçmiş fındık
yarım limon kabuğu rendesi
Üzeri için iri dövülmüş fındık
Tarif
Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve karıştırın.
Unu kaşıkla ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edince un eklemeyi kesin.
Hamuru 15 dk üzerini örterek dinlendirin.
Yumurta akını çatalla iyice çırpın.
Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve elinizle hafif bastırın.
Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra iri kıydığınız fındığa batırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Önceden ısıttığınız 170 dereceli fırında üzerlerini kızartmadan pişirin.

Fırın Sütlaç


Malzemeler
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1.5 su bardağı tozşeker
1 yumurta sarısı
Tarif
Pirinci yarım saat ılık suda bekletin.
Bol suyla yıkayıp süzün.
1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin.
4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.
Bir kapta yumurta sarısını çırpın.
1 kepçe sütlaç ekleyin.
Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın.
Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.
Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.T
epsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.
Kızgın fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.

Fırında Beşamel Soslu Makarna


Malzemeler
1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı sıvıyağ
içi için 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz
Tarif
Makarnaları ikiye bölün, derin bir tencerede bol suda çok yumuşmayacak şekilde haşlayın
Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Beşamel sos için nargarini ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun
Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırıştırın
Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın.
Genilş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve hemen fırın kullanacağınız kaba alın.
Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Un Helvası

Malzemeler
125 gr margarın
1 su bardagı zeytinyag
1 kase un
1 kase süt
1 kase şeker
1 kase su
Tarif
şerbeti için süt su ve şekeri kaynat
margarın ve zeytinyagı kızdır
daha sonra unu ilave et ve kavur unun rengi koyulaşınca yavaş yavaş şerbetini dök. şerbeti çekinceye kadar pişir ve servis et.



Bugün Yaptıgım Pastam



Malzemeler
hamuru için
4 adet yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
süslemek için:
istenilen tatlı meyveler
kremşanti(kendinizde sos yapabilirsiniz)
Tarif
önce yumurtalar iyice çırpılır ve şeker eklenerek çırpmaya devam edilir
daha sonra un k.tozu ve vanilya eklenir
hamur ikiye ayrılır ve iki seferde pişirilir
daha sonra zevkinize göre süsleyebilirsiniz.

Aşure


Malzemeler
1 1/2 su bardağı aşurelik buğday
1 küçük konserve haşlanmış nohut (yaklaşık 1 bardak)
1 küçük konserve haşlanmış kuru fasulye
15 su bardağı su
4–4 1/2 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı ceviz içi
1/2 su bardağı kuru uzum
10 adet kuru incir
10 adet kuru kayısı
Arzuya göre1 yemek kaşığı gülsuyu,
kabukları ile birlikte küçük dilimlenmiş 1 orta boy portakal
Süslemek için:
Tarçın
Kuş üzümü
Ceviz içi
Çam fıstığı
Tarif
Aşurelik buğdayı yıkayıp tencerenin içerisinde 5 bardak su ile aksamdan ıslatın.
Ertesi gün 5 bardak daha su ilavesiyletencereyi ocağa koyup kaynatın.
Kaynadığında üzerinde oluşan köpükleri kepçe ile alin.
Yaklaşık 4 saat kadar buğday iyice ezilip koyu çorba kıvamına gelene kadar pişirin.
Bu aradaincirlerin saplarını ayıklayıp küçükçe doğrayın.
Kayısılarıda ayni şekilde doğrayıp üzümlerle birlikte 2 bardak su içinde 1–2 saat öncesinden bekletip yumuşatın.
Buğday kıvamını aldıktan sonra suyu ile birlikte incir, kayısı ve üzümleri boşaltıp isterseniz portakal dilimlerinize ekleyerek 5 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin.
Kaynamakta olan buğdayın kıvamı çok koyu olursa kalan 3 su bardağı suyu ilave ederek kıvamını ayarlayın.
Ocağın altını kapatmadan 1–2 dakika önce sekerini ilave edip karıştırdıktan sonra altını kapatıp gülsuyunu ilave edin.
Servis tabaklarına alıp üst malzemesi ile süsleyip servise hazır hale getirin.

Benim Patates Salatam



Malzemeler
6 orta boy soyup haşladığımız patatesler
2 havuç haşlanmış
1 kase yoğurt
4 kaşık mayonez
1-2 diş sarmısak
tuz
yarım limonun suyu
Tarif
Öncelikle patatesleri soyarak haşlıyoruz
Havuçlarıda temizleyip halka halka doğrayarak haşlıyoruz.
Sıcakken beraber rondodan geçirebilirsiniz yada ezebilirsiniz.
güzelce ezip karışstırırken içine ezdiğimiz sarmısakları sıktığımız yarım limonun suyunu ve tuzu ekliyelim
güzelce karıştırıp biraz dinlemesini sağlıyalım
sıcak olarak hazırlanan bu salatayı soğuk olarak servis yapıyoruz.

Vişneli Çikolata Soslu Yaş Pasta



Malzemeler
Hazır pandispanya keki
Bir paket Dr.Oetker kakolu pasta kreması
50 gr eritilmiş,
ılık margarin
1 Bardak süt ( kekimizi ıslatmak için )
Üzeri için:
az miktarda vişne sosu veya reçeli 1,5 bardak süt
Tarif
Pandispanya kekimizi 1 bardak sütle iyice ıslatıyoruz.
50 gr eritilmiş, ılık margarinimizi derin bir kaba alıyoruz.
Üzerine 1,5 bardak süt ekleyip 2-3 dakika kremamız olana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra kremadan pandispanyanın ilk katına bir miktar sürüyoruz.
İkinci katı üzerine kapatıyoruz.
Kalan pasta kreması ilede pastamızı iyice kaplıyoruz.
Üzerine çikolata sosu gezdirip, vişne sosu ile süsleyip, servis ediyoruz.

Ayva Tatlısı


Malzemeler
2 büyük ayva
Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
2 su bardağı toz şeker
Dövülmüş cevizin içi
1 orta boy elma rendesi
Tarçın
2 yemek kaşığı şeker
Kaymak
Tarif
Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz.
Çekirdeklerini bir tabağa çıkartıp içlerini oyuyoruz.
Oyma işlemi bitince ayvaları çekirdekleriyle bir tencereye alıyoruz.
1 bardak suyun içine 1 çay kaşığının ucuyla fazla değil kırmızı gıda boyasından katıp karıştırıyoruz.
Bu karışımı da ayvaların üzerine ekliyoruz.
2 su bardağı toz şekeri ve 2 bardak su ekleyip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
Sonra ayvaları fırın tepsisine alıyoruz.
Bu arada rendelenmiş elmamızla ceviz içlerini, bir tutam tarçını ve 2 yemek kaşığı tarçını iyice karıştırıyoruz.
Bu karışımdan ayvaların üzerine ekleyip fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra kaymakla servis ediyoruz.

Yumuşacık Poğaça


Malzemeler
1su bardağı ılık süt
1su bardağı ılık su
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 çay bardağından biraz az tuz
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 yumurta akı ( sarısı üzerlerine sürülecek )
50 gr erimiş ılık margarin
Alabildiği kadar un
Tarif
Su, süt, şeker, mayayı bir kapta karıştırın,
sonra sıvıyağ, margarin,tuz, un, ve yumurta akını ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yoğurun.
45 dk mayalanmaya bırakın.
Mayalandıktan sonra şekil vererek yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz tepsinin üzerine hafif nemli bez örtüp yumuşamasını bekleyin.

Fransız Tostu


Malzemeler
2 dilim tahıllı ekmek
2 adet yumurta
2-3 adet küçük ananas dilimi
Yeterince zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı pirinç unu
Şurup için:
1 ölçek şeker
1 ölçek su
Bir miktar tarçın
Bir miktar taze zencefil
Çeyrek limon suyu
Bir miktar anason
Bir miktar chili biber
Tarif
Şurup için 1 ölçek şeker ile 1 ölçek suyu kaynatıp içine baharatları katın. Birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Ekmeklerin içine ananas dilimlerini yerleştirin. Ardından tostu önce pirinç ununa bulayın sonra da çırpılmış yumurtaya batırıp 1-2 dakika bekletin.
Tost, yumurtaları iyice çekince zeytinyağında arkalı önlü kızartın. Kızardıktan hemen sonra şurubun içine yatırın.
Tost şurubu çektiği zaman servis yapabilirsiniz.

Hamsi Buğulama


Malzemeler
1 Kg hamsi
3 Adet orta boy soğan
1 Adet limon
3 Adet domates
2 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Demet maydanoz
8-10 Adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
1 Çay bardağı su
1 Adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo

Hazırlanışı
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın.
Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin.
Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin.
Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin.
En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın.
Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin.
Tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişirin.
Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapın.)
Hamsi Buğulama yemeği tarifi
35 dakika


Badem Çorbası


Malzemeler
2 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı süt
2 Su bardağı et suyu
1 Su bardağı dövülmüş toz badem
1 Adet yumurta sarısı
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı kırmızıbiber,
Tuz
Süslemek için : Badem

Hazırlanışı
Tereyağından yarım çorba kaşığı ayırın.
Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun.
Toz bademi ilave edin.
Birkaçkez çevirip, yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk et suyunu ekleyin.
Pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın.
2 Su bardağı sütü ilave edin.
Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Bu arada limon suyunu, yumurta sarısı ile çırpın.
Çorbadan bir kepçe alıp, karışımı ılıtın.
Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
1-2 Taşık kaynatın.
Tencereyi ocaktan alın.
Tencereyi ocaktan alın.
Artan yarım çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı kırmızı tozbiberi kızdırın.
Çorbanın üzerine gezdirin.
Bademle süsleyip, servis yapın.)
Badem Çorbası yemeği tarifi
40 dakika

Ayran Çorbası


Malzemeler
1 Su bardağı dolusu aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
1.5 Kilo yoğurt
Kuru nane, tuz, pulbiber
2 Su bardağı su

Hazırlanışı
Buğday ve nohutu akşamdan ıslatın.
Sabah sularını değiştirin ve yeni su ile ayrı ayrı haşlayın.
Pişince sularını süzüp, soğumaya bırakın.
Yoğurdu çırpma teli ile çırpın.
Haşlanmış nohut, buğday, su, tuz ve naneyi de karıştırıp hepsini büyük bir kaseye alın.
Üzerini pulbiber ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.)
Ayran Çorbası yemeği tarifi
35 dakika

Altunizade Çorbası


Malzemeler
1 Adet haşlanmış havuç 
1 Adet patates 
2 Çorba kaşığı bezelye 
4-5 Adet mantar 
1 Adet soğan 
3-4 Diş sarımsak 
2 Çorba kaşığı kıyma 
1 Adet et suyu tableti 
2 Çorba kaşığı tel şehriye 
1 Adet yumurta sarısı 
1 Adet limonun suyu 
1 Çorba kaşığı margarin 
Kıyılmış maydanoz 
Tuz, kırmızı pulbiber 
5 Su bardağı su


Hazırlanışı
Soğanı yemeklik doğrayarak, yağı, sarımsağı ve kıymayı da ekleyerek kavurun.
Haşlanmış bezelyeyi, doğranmış patates ve havucu ekleyin.
Etsuyu tabletini ilave edin.
5 Su bardağı suyu ve küçük doğranmış mantarları koyun.
Kaynayınca şehriyeyi ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Kıyılmış maydanozu ve tuzu ekleyin.
Yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp, yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve ateşten alın.
Arzuya göre kırmızıbiber ile tereyağını kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.)
Altunizade Çorbası yemeği tarifi
40dakika