Menu

Ayva Tatlısı


Malzemeler
2 büyük ayva
Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
2 su bardağı toz şeker
Dövülmüş cevizin içi
1 orta boy elma rendesi
Tarçın
2 yemek kaşığı şeker
Kaymak
Tarif
Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz.
Çekirdeklerini bir tabağa çıkartıp içlerini oyuyoruz.
Oyma işlemi bitince ayvaları çekirdekleriyle bir tencereye alıyoruz.
1 bardak suyun içine 1 çay kaşığının ucuyla fazla değil kırmızı gıda boyasından katıp karıştırıyoruz.
Bu karışımı da ayvaların üzerine ekliyoruz.
2 su bardağı toz şekeri ve 2 bardak su ekleyip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
Sonra ayvaları fırın tepsisine alıyoruz.
Bu arada rendelenmiş elmamızla ceviz içlerini, bir tutam tarçını ve 2 yemek kaşığı tarçını iyice karıştırıyoruz.
Bu karışımdan ayvaların üzerine ekleyip fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra kaymakla servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder