Menu

Fırında Beşamel Soslu Makarna


Malzemeler
1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı sıvıyağ
içi için 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz
Tarif
Makarnaları ikiye bölün, derin bir tencerede bol suda çok yumuşmayacak şekilde haşlayın
Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Beşamel sos için nargarini ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun
Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırıştırın
Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın.
Genilş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve hemen fırın kullanacağınız kaba alın.
Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder