Menu

Sevgililer Günü Pastasi


Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
150 gr margarin
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nescafe
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 su bardağı un
Ara kreması için;
1 kilo süt
6 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
1 pk vanilya
kekin üzerini ıslamak
için kakaolu ılık süt
şeker hamuru için
450gr marshmallow
küçük doğranmış
4 yemek kasigi su
900gr pudra sekeri
bir cimdik tuz
Tarif
m.dalgada Marshmallowları erittikten sonra su ve tuzu ekleriz
önce şekerin yarısı daha sonra yavaş yavaş şeker ilavesi ile hamurumuzu yoğuruz. kekin malzemelerini çırparız,
keki170dereceli fırın ısısında pişiririz,
kek pişerken muhallebimizi hazırlarız
yavaş ateşte ağır ağır pişiririz,
muhallebimiz hazırlanınca mikser yardımı ile hızlı devirde çırparız.
fırından çıkarmış olduğumuz dinlenmiş olan kekimizi ortadan ikiye keseriz
ara kremamız soğumadan kekimizin ortasına koyar diğer parçayı üstüne kapatırız,
en üstünede ılık kakaolu sütümüzden gezdiririz.
daha sonra önceden hazırladığımız şeker hamurumuzu istediğimiz şekilde pastamızı kaplarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder