Menu

Simit Poğaça



Malzemeler
2,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için
2 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bolca susam (susamın beyaz kalma ihtimaline karşı ben susamı biraz kavurdum)
Tarif

Maya ılık su ve şeker içinde eridikten sonra diğer malzemeler koyularak kulak memesinden az daha yumşak bir hamur yapılır.
Hamur yaklaşık 20 dk.dinlendirilir.
Daha sonra hamurdan avuç büyüklüğünde koparılıp uzun şekil erilir.
Ardından sarısı ve beyazı ayrılmadan çırpılmış yumurtaya sıvı yağ eklenir ve hamur bu yumurtalı karışıma koyulup fazlası süzdürülür.
Son olarak susama önlü arkalı bulanarak fırın tepsisine aralıklı sıralanır.
Hamur şeklini kaybeder gibi olursa susama buladıktan sonra tekrar hamura aynı şekli verebilirsiniz.
Önceden ısıtılmamış 180 derece fırında üzeri ve altı pembeleşene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder