Menu

Vişne Soslu Muhallebi


Malzemeler
1 kg. süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket damlasakızı
Vişne sosu:
1 su bardağı vişne suyu (ben vişne reçeli kullandım, sulandırıp)
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Tarif

Bütün malzemeyi tencereye koyun kısık ateşte süt kaynayıncaya kadar karıştırın.
kaynadıktan sonra başka bir kaba alıp içinde pürüz kalmayana kadar miskerle çırpın kâselere dökün ve soğumaya bırakın.
Vişneli Sos Yapımı :
Tencereye vişneler, suyu, şekeri koyup ocağa alın.
Kaynamaya başlayınca küçük bir kâsede nişastayı az suyla eritin.
Kaynamakta olan vişnelere yavaşça döküp, karıştırın.
Bir taşım kaynatıp, soğumaya bırakın
Soğuyan sosumuzu muhallebimizin üzerine döküp dolapta beklettikten sonra servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder